Incalzire in pardoseala avantaje si dezavantaje

Avantajele si dezavantajele incalzirii in pardoseala

Avantajele si beneficiile incalzirii in pardoseala

Incalzirea in pardoseala devine din ce in ce mai utilizata atat in constructii noi cat si in constructii existente, si pe buna dreptate. Incalzirea in acest fel are avantaje atractive, ceea ce face ca propritetarii de case sa prefere acest tip de incalzire. Mai jos cateva explicatii generale ale acestor avantaje.

 

Confort sporit

Incalzirea in pardoseala functioneaza prin radierea caldurii de la podea catre tavan, permitand un ambient egal al temperaturii in jurul corpului, astefel permitand o temperatura placuta la o setare a temperaturii mai scazuta decat folosind mijloace conventionale.


Economisire energie

Cu cresterea pretului energiei, incalzirea in pardoseala este solutia perfecta datorita temperaturii mai scazute decat a radiatoarelor, cu o temperatura egala si placuta in camera, permitand costuri mai reduse la consum, cu o incalzire mai eficienta.


Mai mult spatiu

In orice proprietate, privata sau cladire de birouri, un calorifer in incapere strica imediat aspectul camerei, dar incalzirea prin pardoseala este ascunsa sub podea, permitand un sistem efectiv si invizibil.


Aer imbunatatit

Incalzirea in pardoseala pe langa faptul ca ofera o sursa de caldura mai placuta permite, de asemenea, un aer mai curat in incapere. Incalzirea in pardoseala permite o circulatie continua prin camera in timpul incalzirii. In comparatie cu un sistem cu radiator, aerul cald ramane circulant in incapere.

 

 

Dezavantajele incalzirii in pardoseala

Incazlirea in pardoseala are si niste dezavantaje si puncte de interes.

 

Finisaje podea

Precum orice lucru, exista anumite dezavantaje ale sistemului, si finisajele podelei este unul dintre ele in ceea ce priveste incalzirea in pardoseala. Desi este imbunatit continuu cu fiecare sistem, incalzirea prin pardoseala este cel mai eficienta cu un finisaj solid cum ar fi gresie sau marmira. Desi sistemele au fost imbunatite pentru podele de lemn si laminate, acestea nu ofera o eficienta maxima pentru un sistem de incalzire prin pardoseala.


Sursa principala de incalzire

Un sistem bun de incalzire prin pardoseala este doar jumatate de batalie, izolatia este cealalta jumatate. Orice sistem de incalzire este doar atat de bun precum izolatie din orice camera. Pirederea de caldura este un factor major legat de cum functioneaza incalzirea prin pardoseala. Cu cat este mai buna izolatia, cu atat sistemul de incalzire este mai eficient.


Inaltimea podelei

Cu toate sistemele noastre, o inaltime minima a podelei este necesara pentru instalare, prin urmare intr-o casa existenta inaltimea podelei ar putea fi o problema.


Costuri

Instalarea oricarui sistem vine cu un pret, comparativ cu sursele de incalzire traditionale, dar pe termen lung, aceste sisteme se vor plati singure datorita costurilor mai mici de functionare.